Sportcentrum Die Heygrave

Corona-maatregelen per 28 november
Afgelopen vrijdag vond er wederom een persconferentie plaats waarin aangescherpte maatregelen werden aangekondigd om het aantal coronabesmettingen terug te dringen en verdere overbelasting van de zorg te voorkomen. Dit heeft ook gevolgen voor de activiteiten bij sportcentrum Die Heygrave.

In onderstaande tekst leggen we graag uit welke maatregelen we nemen om de activiteiten in sportcentrum Die Heygrave door te kunnen laten gaan. De onderstaande maatregelen gelden van 28 november 2021 (05.00 uur) tot en met tenminste 18 december 2021:

Zwembad vanaf 17.00 uur gesloten
In verband met de coronamaatregelen moet het zwembad om 17.00 uur dicht. Dit betekent dat alle groepslessen en alle andere activiteiten na 17.00 uur komen te vervallen. Je leskaart wordt stop gezet voor deze periode en blijft dus langer geldig.

Coronatoegangsbewijs en mondkapje verplicht
Vanaf 28 november moet iedereen van 18 jaar en ouder jaar zijn/haar coronatoegangsbewijs en geldig identiteitskaart laten zien bij de ingang van het sportcentrum. Het is verplicht om een mondkapje te dragen voor personen vanaf 13 jaar, behalve in het 'natte-gedeelte' van het zwembad.

1,5 m afstand verplicht, volg de aangegeven routing
Houd 1.5 meter afstand tot aan het bad waar de activiteit wordt gegeven. Je kunt je omkleden in de kleedkamers. Gebruik de lockers voor je spullen. Vervolgens loop je via de tijdelijke ingang naar het juiste bad (tijdelijke ingang is aan de kant van de startblokken, op de deur staat de aanduiding "ingang zwemzaal").

De 1.5 meter afstand is niet verplicht tijdens het sporten indien dat nodig is voor de sportbeoefening.

Aan het einde van de activiteit geldt de 1.5 meter weer, je kunt douchen en via de aangegeven route teruglopen naar de kleedkamers. De douches zijn beschikbaar, advies is om niet uitgebreid te douchen zodat anderen ook kunnen afspoelen.

Basisregels
Als je komt zwemmen of sporten bij sportcentrum Die Heygrave gelden daarnaast de basisregels.

 • Bij klachten: blijf thuis en laat je testen bij de GGD (ook als je gevaccineerd bent)
 • Ben je positief getest? Blijf thuis
 • Geen handen schudden
 • Was vaak en goed je handen
 • Hoest en nies in je elleboog

Wij volgen bij sportcentrum Die Heygrave de geldende corona-maatregelen van de Rijksoverheid. 

 

Mag ik tijdens de zwemles van mijn kind in de accommodatie of buitentuin blijven wachten?
Nee, het is niet toegestaan om in de accommodatie of de buitentuin te wachten, 10 minuten voor het einde van de zwemles mag je naar binnen.

Ik ben niet gevaccineerd, maar ik wil wel mijn kind naar de zwemles brengen. Hoe kom ik aan een toegangsbewijs?
Via https://www.testenvoortoegang.org/ kun je een gratis afspraak maken voor een test.  

Mijn kind volgt zwemles, maar ik heb geen coronatoegangsbewijs. Mag ik dan toch mijn kind brengen en aankleden voor de zwemles?
Nee, helaas dit is niet toegestaan. Als ouder/begeleider van je kind, moet je bij binnenkomst een coronatoegangsbewijs en identiteitsbewijs laten zien (als je 18 jaar of ouder bent).

Mijn kind volgt zwemles. Ik ben als ouder (nog) niet gevaccineerd. Moet ik dan elke keer voor de zwemles mezelf laten testen bij de GGD?
Ja, helaas is dat dan nodig. Als ouder/begeleider van je kind, moet je bij binnenkomst bij elke zwemles een coronatoegangsbewijs en identiteitsbewijs laten zien (als je 18 jaar of ouder bent).

Mijn kind volgt al een tijdje zwemles bij jullie. Aangezien ik geen coronatoegangsbewijs heb, overweeg ik nu om tijdelijk te stoppen met de zwemles. Kan dat?
Ja, het is mogelijk om de zwemles tijdelijk stop te zetten. We kijken dan op later moment wanneer er weer plek is voor je kind om opnieuw aan te sluiten bij de zwemles. Wij begrijpen dat dit niet fijn is. Misschien is het een idee om een familielid of vriend die wel een coronatoegangsbewijs heeft zolang je kind te begeleiden naar zwemles.

Mijn kind moet nog beginnen met het volgen van zwemles. Ik heb hem/haar wel al opgegeven voor zwemles. Ik heb alleen zelf geen coronatoegangsbewijs, dus wil ik nu nog niet beginnen met de zwemles. Kan dat?
Ja, dat is uiteraard mogelijk. Wij plaatsen je kind dan op de wachtlijst van de zwemles. Dit betekent alleen helaas dat je kind misschien niet meteen weer aan de beurt is voor zwemles. De wachtlijst bedraagt op dit moment namelijk één jaar.

Mijn kind volgt zwemles. Ik heb geen coronatoegangsbewijs en kan daarom niet meer met mijn kind naar binnen. Dan wacht ik wel buiten/in de auto of kom hem/haar alleen brengen en ophalen. Kunnen jullie mijn kind daarom binnen opvangen en helpen met omkleden?
Nee, helaas is dat niet mogelijk. Wij kunnen je kind niet helpen met omkleden. Wij begrijpen dat je naar een oplossing zoekt zodat je kind toch gewoon naar zwemles kan. Misschien is het een idee om een familielid of vriend die wel een coronatoegangsbewijs heeft zolang je kind te begeleiden naar zwemles.

Moet ik elke week als ik bij Die Heygrave (in een vaste groep) kom sporten of zwemmen, opnieuw een coronatoegangsbewijs laten zien?
Ja, iedereen die 18 jaar of ouder is moet elke keer bij binnenkomst zijn/haar coronatoegangsbewijs en identiteitsbewijs laten zien bij Die Heygrave.

Ik heb geen coronatoegangsbewijs. Ik kan daarom nu tijdelijk niet komen sporten of zwemmen. Kan ik mijn geld terugkrijgen?
Nee, helaas kan dat niet. Het geld dat op je toegangspas staat, blijft natuurlijk daar gewoon op staan. Wij begrijpen het dat je daarom tijdelijk niet kunt komen sporten/zwemmen en vinden het erg jammer voor je. Wij kunnen helaas je plek in de groep niet bezet houden of reserveren. Zodra je weer kunt komen sporten/zwemmen, kijken we samen met je of je bij dezelfde of een andere groep kunt aansluiten en wanneer.

Ik heb een geel vaccinatieboekje van de GGD. Mag ik daarmee naar binnen?
Nee, het gele vaccinatieboekje is niet voldoende. Iedereen van 18 jaar en ouder moet bij binnenkomst zijn/haar coronatoegangsbewijs en identiteitsbewijs laten zien bij Die Heygrave.

Ik heb geen smartphone en kan dus geen coronatoegangsbewijs laten zien, maar ik ben wel volledig  gevaccineerd. Mag ik dan toch komen?
Als je 18 jaar of ouder bent, moet je bij binnenkomst een coronatoegangsbewijs en identiteitsbewijs laten zien. Dit kan ook een papieren coronatoegangsbewijs zijn. Lees hierna hoe je aan een papieren coronatoegangsbewijs komt.

Moet ik elke keer een nieuw papieren coronatoegangsbewijs uitprinten en laten zien als ik bij Die Heygrave kom?
Ja, op het papieren coronatoegangsbewijs staat een datum. Je moet elke keer voordat je binnenkomt een actueel coronatoegangsbewijs kunnen laten zien.

Ik heb geen coronatoegangsbewijs, maar ik wil toch naar Die Heygrave, Ik draag dan wel een mondkapje. Mag ik dan toch binnen?
Nee, helaas. Iedereen die 18 jaar of ouder is moet zijn/haar coronatoegangsbewijs en identiteitsbewijs laten zien bij Die Heygrave. Een mondkapje alleen voldoet niet aan de geldende corona-regels om binnen te komen bij Die Heygrave.

Ik ben niet gevaccineerd, maar ik wil toch naar Die Heygrave. Betekent dit dat ik me elke keer moet laten testen?
Ja, iedereen die 18 jaar of ouder is moet zijn/haar coronatoegangsbewijs en identiteitskaart laten zien bij Die Heygrave.

Hoe kom ik aan een coronatoegangsbewijs?
Op deze website van Rijksoverheid lees je alles over het coronatoegangsbewijs. 
Je krijgt een coronatoegangsbewijs als:

 • je 2 prikken hebt gehad, of
 • je corona hebt gehad en weer beter bent, of
 • je een negatieve test hebt van maximaal 24 uur oud.

Het coronatoegangsbewijs zet je zelf op je mobiele telefoon. Dat kan met de Coronacheck-app. Ook kun je een papieren coronatoegangsbewijs laten zien. Testen op corona blijft gratis.

Liever een papieren coronatoegangsbewijs, maar hoe kom ik hieraan?
Een bewijs op papier is handig als je geen smartphone hebt. Je kunt een bewijs maken van een vaccinatie en/of van een testuitslag. Heb je hierbij hulp nodig? Je kunt het landelijke informatienummer 0800 - 1421 (gratis) bellen voor het aanvragen van een coronatoegangsbewijs op papier.

Ook vind je meer informatie over bewijzen op papier op:

Ik heb een geel vaccinatieboekje van de GGD. Mag ik daarmee naar binnen?
Nee, het gele vaccinatieboekje is niet voldoende. Iedereen van 18 jaar en ouder moet bij binnenkomst zijn/haar coronatoegangsbewijs en identiteitsbewijs laten zien bij Die Heygrave.

Ik heb geen smartphone en kan dus geen coronatoegangsbewijs laten zien, maar ik ben wel volledig  gevaccineerd. Mag ik dan toch komen?
Als je 18 jaar of ouder bent, moet je bij binnenkomst een coronatoegangsbewijs en identiteitsbewijs laten zien. Dit kan ook een papieren coronatoegangsbewijs zijn.

Moet ik elke keer een nieuw coronatoegangsbewijs uitprinten en laten zien als ik bij Die Heygrave kom?
Ja, op het papieren coronatoegangsbewijs staat een datum. Je moet elke keer voordat je binnenkomt een actueel coronatoegangsbewijs en identiteitsbewijs kunnen laten zien.

Ik heb geen coronatoegangsbewijs, maar ik wil toch naar Die Heygrave, Ik draag dan wel een mondkapje. Mag ik dan toch binnen?
Nee, helaas. Iedereen die 18 jaar of ouder is moet zijn/haar coronatoegangsbewijs en identiteitsbewijs laten zien bij Die Heygrave. Een mondkapje alleen voldoet niet aan de geldende corona-regels om binnen te komen bij Die Heygrave.

Ik ben niet gevaccineerd, maar ik wil toch naar Die Heygrave. Betekent dit dat ik me elke keer moet laten testen?
Ja, iedereen die 18 jaar of ouder is moet zijn/haar coronatoegangsbewijs en identiteitsbewijs laten zien bij Die Heygrave.

Hoe kom ik aan een coronatoegangsbewijs?
Op deze website van Rijksoverheid lees je alles over het coronatoegangsbewijs. 
Je krijgt een coronatoegangsbewijs als:

 • je 2 prikken hebt gehad, of
 • je corona hebt gehad en weer beter bent, of
 • je een negatieve test hebt van maximaal 24 uur oud.

Het coronatoegangsbewijs zet je zelf op je mobiele telefoon. Dat kan met de Coronacheck-app. Ook kun je een papieren coronatoegangsbewijs laten zien. Testen op corona blijft gratis.

Liever een papieren coronatoegangsbewijs, maar hoe kom ik hieraan?
Een bewijs op papier is handig als je geen smartphone hebt. Je kunt een bewijs maken van een vaccinatie en/of van een testuitslag. Heb je hierbij hulp nodig? Je kunt het landelijke informatienummer 0800 - 1421 (gratis) bellen voor het aanvragen van een coronatoegangsbewijs op papier.

Ook vind je meer informatie over bewijzen op papier op:

 

Als je komt sporten, zwemmen of kijken bij sportcentrum Die Heygrave gelden de basisregels.

 • Bij klachten: blijf thuis en laat je testen bij de GGD.
 • Ook als je al geprikt bent.
 • Ben je positief getest? En heb je dus corona? Blijf dan thuis. En blijf uit de buurt van anderen. Ook als ze al geprikt zijn.
 • Houd 1,5 meter afstand van anderen. Dat is veiliger.
 • Geef andere mensen geen hand.
 • Was vaak en goed uw handen.
 • Hoest en nies in je elleboog.
 • Zorg voor frisse lucht (in huis).

> Ga naar de website van Rijksoverheid voor actuele informatie over corona en de basisregels.

Kijk voor alle actuele informatie over het coronavirus op de website van de Rijksoverheid. Klik hieronder om de pagina te openen.

> Ga naar de website van de Rijksoverheid

Bellen kan ook via het publieksinformatienummer 0800-1351 (tussen 08:00 en 20:00 uur). Vanuit het buitenland is het nummer te bereiken door te bellen naar +31 20 205 1351.

Inschrijven