Verduurzaming sportcentrum Die Heygrave

In Heusden werken we samen met verschillende partijen hard aan duurzaamheid. Als gemeente staan we aan de lat om de gemeentelijke gebouwen te verduurzamen. Onze ambitie is om elf gemeentelijke gebouwen in 2030 energieneutraal te hebben. Eerder hebben we u al geïnformeerd over de plannen om Sportcentrum Die Heygrave te verduurzamen. De sporthal is inmiddels aangepakt. De ingrijpende verbouwing van zwembad Die Heygrave staat op het punt van beginnen.

Start werkzaamheden

Voorbereidende werkzaamheden
De definitieve bouwplanning is op 22 april bekend gemaakt. Op maandag 25 april jl. is de aannemer gestart met de voorbereidende werkzaamheden. Dit betekent dat op de bestaande binnentuin een bouwplaats wordt ingericht en dat op de parkeerplaatsen, naast de geluidswal A59, een bouw- en opslaglocatie wordt ingericht. Deze locatie wordt afgezet met hekken. Hierdoor is de binnentuin vanaf 9 mei gesloten voor bezoekers. Vanaf deze datum wordt ook het openbaar groen (struiken en hagen) rondom het sportcentrum verwijderd en worden bomen gesnoeid. Deze werkzaamheden duren ongeveer 4 tot 5 weken. Vanaf 9 mei starten ook de werkzaamheden aan het gebouw. Tijdens deze werkzaamheden kunt u blijven zwemmen in Die Heygrave. Het kan zijn dat u enige hinder ondervindt van de werkzaamheden. Deze proberen we zoveel mogelijk te voorkomen. De bereikbaarheid van sportcentrum Die Heygrave blijft hetzelfde. U kunt gebruik blijven maken van de parkeergelegenheid aan de voorzijde van het gebouw. Ook de fietsen kunt u zoals gebruikelijk stallen aan de voorzijde van het gebouw.  

Sluiting zwembad
Tijdens de zomervakantie, vanaf maandag 25 juli, is het zwembad zoals gebruikelijk gesloten. Vanwege de levertijden van bouwmaterialen en beschikbare personeelsleden bij onderaannemers blijkt dat de werkzaamheden aan de vitale onderdelen van het pand, waardoor het zwembad moet sluiten, niet kunnen worden afgerond binnen de geplande sluiting van sportcentrum Die Heygrave in de zomervakantie. Door deze werkzaamheden kun je tot 3 oktober 2022 niet zwemmen in zwembad Die Heygrave.

Als alles volgens planning verloopt kan het zwembad vanaf 3 oktober 2022 weer open. Volgens de planning zullen de werkzaamheden aan het gebouw aan het einde van het eerste kwartaal van 2023 afgerond zijn. We hebben dan een geheel gasloos gebouw.

Extra dienstverlening
Op dit moment onderzoeken we de mogelijkheid om de zwemactiviteiten (gedeeltelijk) na de zomervakantie weer op te starten. We informeren u actief over deze mogelijkheden en de veelgestelde vragen die kunnen leven naar aanleiding van deze brief. Houd de website van zwembad Die Heygrave hiervoor in de gaten! We willen u vragen om deze berichtgeving af te wachten voordat u contact opneemt met receptiemedewerkers van het zwembad.

De werkzaamheden volgen?
Tijdens de uitvoering van de bouwwerkzaamheden, maken wij gebruik van de ‘Van der Horst BouwApp’. Via deze app brengen we u op de hoogte van de bouwwerkzaamheden. De ‘Van der Horst BouwApp’ is als volgt op uw mobiele telefoon of tablet te downloaden:

  • Zoek in de Appstore of Google Play Store op: Van der Horst Bouwapp;
  • Download gratis de app;
  • Zoek in de app naar ‘Verduurzaming zwembad Die Heygrave’;
  • Open het project en klik op ‘volgen’;
  • Selecteer de betreffende doelgroep;
  • Sta meldingen eventueel toe.

Meer informatie
We begrijpen dat dit bericht leidt tot vragen. Via de website www.zwembaddieheygrave.nl houden wij u op de hoogte van de dienstverlening van het zwembad. Ook geven we hier antwoorden op veelgestelde vragen. Wilt u meer informatie lezen over de verduurzaming van sportcentrum Die Heygrave? Kijk dan op www.heelheusdenduurzaam.nl

Inschrijven