In Heusden werken we samen met verschillende partijen hard aan duurzaamheid. Als gemeente staan we aan de lat om de gemeentelijke gebouwen te verduurzamen. Onze ambitie is om 11 gebouwen in 2030 energieneutraal te hebben. De ingrijpende verbouwing van zwembad Die Heygrave staat op het punt van beginnen. Deze verbouwing heeft ook gevolgen voor de dienstverlening van Die Heygrave. Hieronder hebben we een opsomming van veelgestelde vragen met antwoorden per thema opgesteld. 

Verduurzaming Die Heygrave

Op dit moment is Die Heygrave gesloten voor alle activiteiten. Van 25 juli tot 3 oktober 2022 wordt er hard gewerkt aan de verduurzaming van Die Heygrave. 

Nee, de sporthal is gesloten van 25 juli tot 4 september 2022.

Op onze website en de socials van Die Heygrave en de gemeente Heusden houden we je op de hoogte van de ontwikkelingen. Tijdens de uitvoering van de bouwwerkzaamheden maken wij gebruik van de ‘Van der Horst BouwApp’. Via deze app blijf je op de hoogte van de bouwwerkzaamheden. Je kunt de app als volgt downloaden:

 • Zoek in de Appstore of Google Play Store op: Van der Horst Bouwapp;
 • Download gratis de app;
 • Zoek in de app naar ‘Verduurzaming zwembad Die Heygrave’;
 • Open het project en klik op ‘volgen’;
 • Selecteer de betreffende doelgroep.

Nee, de prijzen worden zoals altijd vanaf januari aangepast na vaststelling van de begroting. De gasprijs heeft hier geen invloed op omdat we na de verduurzaming een geheel gasloos zwembad hebben.

Zwemlessen

De reguliere zwemlessen vinden plaats t/m 23 juli 2022. Vanaf 25 juli tot 3 oktober 2022, als alles volgens planning verloopt, is het zwembad gesloten.

We vinden het belangrijk dat jouw kind afzwemt of doorstroomt vóór de zomervakantie om zo min mogelijk vertraging op te lopen. Daarvoor bieden we vanaf 23 mei extra zwemlessen aan. Hierdoor kunnen kinderen zich beter voorbereiden op het behalen van het zwemdiploma.

De nieuwe lesperiode start op 16 mei en eindigt op 23 juli 2022.  We zorgen ervoor dat jouw kind(eren) op een verantwoorde manier afzwemmen of doorschuiven naar het volgende niveau.

Extra zwemlessen

Alle kinderen die zwemles volgen in zwembad Die Heygrave kunnen gebruik maken van de extra zwemlessen. Voor het bad met de kleur wit, blauw en oranje krijgt jouw kind een algemene les. Voor het rode bad en zwemmen voor het diploma B of C bieden we verschillende onderdelen aan waar kinderen op kunnen oefenen. 

Je kunt jouw kind tot een uur voor de extra zwemles aanmelden via de webshop.

In de scoremodule kun je zien in welk kleur jouw kind zwemt. Log hiervoor in op de webshop.

De kinderen die zwemmen in het rode bad of voor het B of C diploma bieden we verschillende onderdelen aan waar kinderen op kunnen oefenen. In de scoremodule kun je zien op welke onderdelen jouw kind extra lessen nodig heeft. Log hiervoor in op de webshop.

De extra lessen duren 30 minuten en worden aangeboden voor een bedrag € 5.- per les. Inschrijven kan via de webshop.

Een aangekochte les kun je tot een uur van tevoren verplaatsen. Volg hiervoor de volgende instructies.

 • Klik op webshop;
 • Klik op inloggen en log in met jouw gebruikersnaam en wachtwoord;
 • Klik op ‘Mijn profiel’,
 • Klik op ‘aankoopgeschiedenis & Overzicht’;
 • Klik op 'Mijn boekingen';
 • Je ziet nu de les die je hebt aangekocht. Klik op de knop ‘Verplaatsen’ om de les om te boeken. Je kunt een extra les alleen verplaatsen naar een beschikbare tijd en binnen hetzelfde onderdeel. 

Neem contact op met de receptie van zwembad Die Heygrave. In overleg kunnen we de extra les verplaatsen naar een beschikbare les voor het juiste onderdeel. 

Je kunt een aangekochte extra les tot een uur van te voren verzetten naar een beschikbare les in hetzelfde onderdeel. Kun je toch niet dan  worden de kosten voor een extra les niet retour gegeven.

 

Stichting Leergeld vergoedt de kosten voor een extra zwemles niet. Je betaalt zelf de kosten voor de extra zwemles.

We bieden extra zwemlessen aan zodat de kinderen zich beter kunne voorbereiden op het behalen van het zwemdiploma. We kunnen niet garanderen dat uw kind kan afzwemmen of doorstromen na het volgen van de extra zwemlessen. 

Nee, de extra zwemlessen worden door verschillende zwemonderwijzers gegeven.

Nee, tijdens de extra zwemlessen oefenen we niet met kleding.

Nee, alleen de vaste zwemonderwijzer van jouw kind houdt de vorderingen bij tijdens de reguliere zwemlessen. Deze worden geregistreerd in de scoremodule. 

We verwachten dat dit meevalt. We adviseren om tijdens de zomervakantie met jouw kind te blijven oefenen.

Groepsles

Ja, bij de aanschaf van de leskaart houden we rekening met de periode waarin het zwembad gesloten is. 

Recreatief zwemmen

Ja, bij de aanschaf van de badenkaart houden we rekening met de periode waarin het zwembad gesloten is. 

Inschrijven