Vanaf zaterdag 25 september worden de coronamaatregel versoepeld en komt de verplichting van de 1.5 meter regel te vervallen. Wat betekent dit voor je bezoek aan Die Heygrave? 

Afstand in de accommodatie
De 1.5 meter komt te vervallen, houd echter gepaste afstand.

Reserveren
Reserveren is niet meer nodig, maar wel handig. Koop je ticket online, dan heb je het voordeel dat je niet langs de kassa moet.

Routes
De corona looproutes komen voor bezoekers, verenigingen en huurders te vervallen.
We gaan de "oude" looproute gebruiken om naar het zwembad(en) te gaan, deze is via de kleedkamers, toiletten en de douches.

Kleedkamers
Alle kleedkamers zijn weer open.

Föhn
Zijn weer beschikbaar.

Douches
Alle douches zijn weer in gebruik, houd rekening met elkaar bij grote druktes.

Horeca
Alleen toegang mogelijk met het coronatoegangsbewijs voor iedereen vanaf 13 jaar.

Zwemles

 • 10 minuten vóór de lestijd kun je je kind aanmelden bij het tourniquet.
 • Bied je zwempas nogmaals aan bij het tourniquet om toegang te krijgen als begeleider.
 • loop met je kind naar de kleedkamers, je kan gebruik maken van de kleine of grote kleedkamers.
 • Je kleedt je om en wacht in de kleedkamer totdat een zwemonderwijzer de kinderen komt ophalen.
 • Laat geen kleding in de kleine kleedkamers hangen, maak gebruik van de kluisjes.
 • Hierna verlaat je de kleedkamers en kun je plaats nemen in de koffiecorner of in de buitentuin.
 • 5 minuten voor het einde van de zwemles worden de kinderen weer teruggebracht naar de kleedkamers.
 • Na het omkleden verlaat je het zwembad via de receptie.

Banen zwemmen
Door de positieve reacties van de bezoekers blijven de twee lijnen in het water liggen. Het wedstrijdbad is verdeeld in drie zwemvakken; rustig, middel en snel.

Gezinszwemmen
De tijdsblokken op zondagochtend blijven.

Webshop
Je kunt online een ticket kopen voor:

 • Banen zwemmen
 • Gezinszwemmen
 • Jeugdmiddag
 • Oefenuur en gezinszwemmen
 • Recreatief zwemmen baby - peuter
 • Bijles borst- en rugcrawl
 • Bijles school- en rugslag
 • Bijles duiken en onderwaterzwemmen 

Zijn er dringende zaken stuur dan een mail naar info@zwembaddieheygrave.nl 

>Coronaprotocol per 1 september 2021

Coronaregels zwemles
We zijn erg blij dat alle zwemgroepen weer van start zijn gegaan. We krijgen verschillende vragen van ouders over het volgen van zwemles in de coronaperiode. Hieronder hebben we aangegeven wat de regels zijn. We hebben ons gebaseerd op de informatie van de GGD.

Ik heb klachten
Kinderen moeten thuisblijven en zich laten testen bij klachten. Dus zowel met milde klachten (loopneus, verkoudheid, niezen en keelpijn) als met zware klachten (veel hoesten, koorts of benauwdheid). Kinderen die af en toe hoesten, en kinderen die astma, hooikoorts of chronische luchtwegklachten hebben, hoeven niet getest te worden als ze geen andere klachten hebben. Tot de uitslag bekend is, blijft uw kind binnen. Bij een negatieve uitslag kan uw kind weer deelnemen aan de zwemles.

Ik ben nauw in contact geweest met iemand die corona heeft
Heeft uw kind nauw contact gehad met iemand die corona heeft of komt uw kind naar voren in een bron- en contactonderzoek als nauw contact, dan blijf het kind thuis. Uw kind moet dan in principe 10 dagen in quarantaine. De GGD adviseert om uw kind zo snel mogelijk te laten testen. Na een negatieve uitslag op de eerste test laat u op dag 5, na het laatste contact met de besmette persoon, nog een test uitvoeren. Als de testuitslag na dag 5 weer negatief blijkt te zijn, mag uw kind uit quarantaine en weer deelnemen aan de zwemles.

U kunt er natuurlijk ook voor kiezen uw kind niet te laten testen. Het laten testen van uw kind is nooit verplicht. Een kind mag ook 10 dagen in quarantaine blijven om daarna klachtenvrij deel te kunnen nemen aan de zwemles.

Op de website van GGD GHOR staan vragen en antwoorden over het testen van kinderen. Ook op de website van de Rijksoverheid vindt u meer informatie over het coronavirus. Klik hieronder om naar de websites te gaan.

> Open website GGD-GHOR

> Open website Rijksoverheid

 

Zwemles
 

Bij ons haalt je kind op een speelse, veilige en deskundige manier het enige echte zwem-ABC. Wij zijn in bezit van de licentie zwem-ABC en voldoen aan de nationale zwemveiligheidsnormen.
Hieronder lees je alles over ons zwem-ABC en wat er bij komt kijken. 
Mochten er alsnog vragen zijn, neem dan gerust contact met ons op! 

>ABC jaarkalender 2021-2022

 

Jimmy

Hoi, ik ben Jimmy. Ik ben een kei in zwemmen en zwemtrucjes en ik leer je graag zwemmen bij zwembad Die Heygrave. 

Ik kom van een tropisch eiland, middenin de Grote Oceaan. Op een eiland is natuurlijk veel water, net als in Nederland. Daarom is het belangrijk dat je je fijn voelt in het water en goed kunt zwemmen. Mijn droom is dan ook dat jij dit op een speelse, uitdagende en veilige manier leert bij zwembad Die Heygrave. Dit begint al bij het samen spetteren tijdens het babyzwemmen. 

Eerst even douchen
Samen maken we veel plezier en oefenen we tijdens de zwemles met veel leuke spelletjes. Voordat we het water in springen, gaan we eerst naar de wc en douchen we kort want dan blijft het zwemwater lekker schoon. 

Wat gaat er al goed?
Iedere les kijk ik wat je goed doet en wat je nog kunt oefenen. Dat kun je online bekijken op onze website. Kun je alle oefeningen goed? Dan mag je op voor je zwemdiploma.
 
Tijdens het diplomazwemmen doe je verschillende oefeningen en kun je laten zien dat je net zo goed kunt zwemmen als ik. Je krijgt dan van mij je diploma en een sticker voor in je zwemrapport. Verzamel je alle stickers, dan kun je, net als ik, in de Grote Oceaan zwemmen. 

En nu plonzen maar!
 

Zwembad Die Heygrave hanteert bij de zwemlessen een leerlingvolgsysteem. Daarmee kan de onderwijzer, maar ook jij als ouder, zien hoe je kind vooruitgaat bij de zwemles. Het leerlingvolgsysteem is online te raadplegen.

> Naar het leerlingvolgsysteem

Als je je kind bij Die Heygrave inschrijft voor zwemles, dan betaal je eenmalige inschrijfkosten. Op het inschrijfformulier kun je een voorkeur voor lesdag en tijd aangeven. Het is verstandig om, indien mogelijk, meerdere opties te geven. De zwempas ontvang je na betaling met de eerste zwemles bij de receptie. Het zwempaspoort van Jimmy en alle nodige informatie krijg je van de zwemonderwijzer.
Bij annulering van de inschrijving - voor de zwemles van het kind - is restitutie van de inschrijfkosten niet mogelijk.
De huidige wachttijd is door de coronaperiode minimaal 9 maanden, voor vragen kun je contact opnemen met de receptie van het zwembad via info@zwembaddieheygrave.nl of bel naar (073) 649 47 44. 

> Inschrijven van je kind voor de zwemles

 

 

A-diploma: 
Maandag          16.00 – 17.00 uur, 17.00 – 18.00 uur 
Dinsdag            16.00 – 17.00 uur, 17.00 – 18.00 uur
Woensdag**     16.15 – 17.15 uur
Donderdag       16.00 – 17.00 uur, 17.00 – 18.00 uur, 18.00 – 19.00 uur
Vrijdag              14.00 – 15.00 uur, 15.00 – 16.00 uur, 16.15 – 17.15 uur
Zaterdag*          09.30 – 10.30 uur, 10.30 – 11.30 uur, 11.30 – 12.30 uur

*   Op zaterdag starten niet iedere periode, ieder uur beginnende (witte) groepen. 
** Op woensdag start een beginnende (witte) groep eens in het halfjaar en kunnen kinderen een halfjaar op woensdag blijven. Daarna moeten ze wisselen van dag,  omdat er alleen in het kleine bad les wordt gegeven.   
     
B-diploma:
Maandag          16.00 – 17.00 uur, 17.00 – 18.00 uur
Dinsdag            Geen lessen.
Donderdag       16.00 – 17.00 uur, 17.00 – 18.00 uur
Vrijdag              14.00 – 15.00 uur, 15.00 – 16.00 uur, 16.15 – 17.15 uur


C-diploma: 
Maandag          18.00 – 19.00 uur
Vrijdag              17.15 – 18.15 uur

Kledingeisen voor het diplomazwemmen.

> ABC Jaarkalender 2021-2022

De voordelen van het zwemmen bij zwembad Die Heygrave zijn: 

 • Weinig chloor in het water dus gunstig voor mensen met astma, eczeem of andere huidaandoeningen
 • Geen rode ogen na het zwemmen 
 • Gratis parkeergelegenheid 
 • Gratis Wifi 
 • Ongeveer 10 minuten reistijd vanuit ’s-Hertogenbosch en Waalwijk 
 • Ingeschreven kinderen kunnen oefenen en spetteren voor €1,00 op vertoon van de clubkaart

Kinderen zijn vaak super trots op de dingen die ze leren en willen dit dan ook al te graag aan bekenden laten zien. Daarom is er iedere 6 weken een kijkles. Ouder(s)/verzorger(s) en andere fans mogen dan het laatste half uur van de les komen kijken naar de vorderingen van de kinderen. De zwemonderwijzer geeft korte tips en uitleg. In verband met de veiligheid kan de zwemonderwijzer geen uitgebreide vragen beantwoorden. Als je het fijn vindt om nog wat meer met de zwemonderwijzer te bespreken kun je een belbriefje invullen bij de receptie van het zwembad. De zwemonderwijzer neemt dan op een geschikt moment contact met je op. Uiteraard kun je de vorderingen ook volgen via de online zwemscore. 

Door de coronamaatregel vervallen alle kijklessen tot aan de zomervakantie 2021. 

> ABC Jaarkalender 2021-2022

Het kan zijn dat de zwemonderwijzer jouw kind het advies geeft om deel te nemen aan de bijles, omdat hij of zij wellicht moeite heeft met het onder de knie krijgen van bepaalde zwemslagen of onderdelen. Je kind kan in zo’n situatie de bijles volgen. 

Je kind gaat dan 3 weken aaneengesloten naar een halfuursles om een bepaald onderdeel extra te oefenen. De groepjes zijn wat kleiner dan in de reguliere les en er wordt aandacht gegeven aan één onderdeel. De bijlessen zijn op woensdagmiddag tussen 13.30 en 16.15 uur. De lessen worden per onderdeel op een bepaalde tijd gegeven. De bijlessen kunnen niet op een andere dag of tijd worden ingehaald en bij afwezigheid kan het aankoopbedrag niet worden teruggevorderd. Voor meer informatie kun je gerust informatie vragen aan de receptie van het zwembad. Je bent niet verplicht om na advies deel te nemen aan de bijles, zelf regelmatig oefenen doet ook veel bij kinderen.

Een groot feest, dat is het diplomazwemmen. De kinderen leven er vaak lange tijd naar toe. Zodra kinderen in het vierde bad (rood) zwemmen, worden ze aan het einde van de periode getest  om te kijken of ze veilig zijn in het water, aan alle eisen voldoen en dus mogen gaan afzwemmen. Dit noemen we het 'witte brief zwemmen’. Wanneer kinderen de witte brief halen, mogen ze gaan afzwemmen. Het afzwemmen is eens in de 12 weken. De data voor het diploma zwemmen staat vast en is altijd op zaterdagmiddag of aan het begin van de avond. 

Diplomazwemmen 19 juni 2021. De afzwemtijden zijn nog onbekend.


> Kledingeisen voor ABC-diplomazwemmen

> ABC Jaarkalender 2021-2022

 

We vinden het fijn om te weten wanneer je kind niet naar de zwemles kan komen. Je kunt je kind het makkelijkst afmelden door een WhatsAppje te sturen naar Jimmy via 06-390 825 75 of door een mailtje te sturen naar info@zwembaddieheygrave.nl
 
Voor uitgebreide vragen aan de zwemonderwijzer raden we je aan bij de balie een belbriefje in te vullen zodat de zwemonderwijzer contact met je kan opnemen. 

Inschrijven