Corona-maatregelen update 14 januari 2022

Nederland gaat vanaf zaterdag 15 januari gedeeltelijk weer voorzichtig open. De binnensport heeft ook “groen licht” gekregen om weer te starten. Dat is goed nieuws sportcentrum "Die Heygrave".  Vanaf maandag 17 januari opent zwembad Die Heygrave haar deuren voor alle zwemactiviteiten.
De CTB check, het mondkapje, de 1,5 meter en de basisregels blijven nog wel van kracht.

Zwemles
De dagen en tijden waarop jouw kind(eren) zwem(men)t gaat terug zoals het voor de lockdown was. De wijze van brengen en ophalen blijft hetzelfde.
De lesduur gaat van 45 minuten terug naar 60 minuten. 

 • CTB en geldig identiteitsbewijs tonen bij het brengen en ophalen van jouw kind(eren);
 • De kinderen ophalen in de kleedkamer en helpen met het omkleden.

 

Corona-maatregelen
Lees hier welke actuele corona-maatregelen die gelden voor sportcentrum Die Heygrave. Je vindt er ook de veelgestelde vragen en antwoorden.

Aanpassingen zwemles vanaf 13 december 2021
Op 3 december informeerden wij jullie dat de kinderen na de zwemles helaas niet binnen omgekleed kunnen worden. Met als gevolg dat de kinderen hun zwemkleding aanhouden na de zwemles en daar warme kleding overheen aantrekken. Dat is zeker met dit koude weer niet wenselijk. We hebben overleg gehad met de sportverenigingen die gebruikmaken van de sporthal. Door het ter beschikking stellen van de kleedkamers tijdens hun trainingsuren hebben we gelukkig een mogelijkheid gevonden om toch binnen om te kleden na de zwemles. Dit gaat op maandag 13 december aanstaande in.

Let op: het blijft nodig om een Coronatoegangsbewijs (CTB) aan ons te kunnen tonen om je kind bij ons te laten zwemmen. Dit wordt zowel bij het brengen als het ophalen gevraagd! Ook het dragen van een mondkapje is binnen verplicht. We vragen je ook om 1,5 meter afstand te houden.

Routing zwemles vanaf 13 december

Kinderen naar de zwemles brengen

 • 10 minuten vóór aanvang van de zwemles breng je jouw kind naar binnen. Daar controleren wij je CTB. Bij een geldig CTB, worden de kinderen door ons personeel opgevangen en begeleid naar de zwemzaal. Ouders verlaten vervolgens de accommodatie;
 • Zorg dat je kind de zwemkleding al aan heeft, met daar overheen makkelijke kleding (onesie of trainingspak en slippers);

Kinderen ophalen van de zwemles

 • 15 minuten vóór het einde van de zwemles mag je het zwembad in om jouw kind op te halen. Hiervoor wordt weer om een geldig CTB gevraagd;
 • De ouders waarvan de kinderen in het witte bad (1e bad), blauwe bad (2e bad) en oranje bad (3e bad), kleuterles en watergewenning zitten, gaan naar de kleedkamers van het zwembad, waar jullie de kinderen kunnen omkleden en ophalen. Deze routing wordt ook aangegeven via borden;
 • Wit gaat naar kleedkamer 1 en 2, blauw naar kleedkamer 3 en 4. Oranje, watergewenning en kleuters gaan in de kleine kleedhokjes;
 • De ouders waarvan kinderen in het rode bad (A diploma) en groene bad (B en C) zitten, gaan naar de kleedkamers van de sporthal.
 • Rode bad gaat naar kleedkamer 1 en groene bad naar kleedkamer 2;
 • Als de zwemles klaar is brengen wij de kinderen naar bovengenoemde kleedkamers;
 • Wij verzoeken jullie om in de aangewezen kleedkamers te blijven;
 • Houd je aan de basis coronamaatregelen.

Extra aanvullingen:

 • Geef je kind een grote tas mee waar de kleren in kunnen;
 • Geef de kinderen die in de sporthal omkleden een grote handdoek en badslippers mee;
 • Zorg dat je op tijd bent om jouw kind weer op te halen;
 • De zwempas hoef je niet mee te nemen, wij zorgen voor de administratie.

 

Ik heb klachten
Kinderen moeten thuisblijven en zich laten testen bij klachten. Dus zowel met milde klachten (loopneus, verkoudheid, niezen en keelpijn) als met zware klachten (veel hoesten, koorts of benauwdheid). Kinderen die af en toe hoesten, en kinderen die astma, hooikoorts of chronische luchtwegklachten hebben, hoeven niet getest te worden als ze geen andere klachten hebben. Tot de uitslag bekend is, blijft uw kind binnen. Bij een negatieve uitslag kan uw kind weer deelnemen aan de zwemles.

Ik ben nauw in contact geweest met iemand die corona heeft
Heeft uw kind nauw contact gehad met iemand die corona heeft of komt uw kind naar voren in een bron- en contactonderzoek als nauw contact, dan blijf het kind thuis. Uw kind moet dan in principe 10 dagen in quarantaine. De GGD adviseert om uw kind zo snel mogelijk te laten testen. Na een negatieve uitslag op de eerste test laat u op dag 5, na het laatste contact met de besmette persoon, nog een test uitvoeren. Als de testuitslag na dag 5 weer negatief blijkt te zijn, mag uw kind uit quarantaine en weer deelnemen aan de zwemles.

U kunt er natuurlijk ook voor kiezen uw kind niet te laten testen. Het laten testen van uw kind is nooit verplicht. Een kind mag ook 10 dagen in quarantaine blijven om daarna klachtenvrij deel te kunnen nemen aan de zwemles.

Op de website van GGD GHOR staan vragen en antwoorden over het testen van kinderen. Ook op de website van de Rijksoverheid vindt u meer informatie over het coronavirus. Klik hieronder om naar de websites te gaan.

> Open website GGD-GHOR

> Open website Rijksoverheid

 

Zwemles
 

Bij ons haalt je kind op een speelse, veilige en deskundige manier het enige echte zwem-ABC. Wij zijn in bezit van de licentie zwem-ABC en voldoen aan de nationale zwemveiligheidsnormen.
Hieronder lees je alles over ons zwem-ABC en wat er bij komt kijken. 
Mochten er alsnog vragen zijn, neem dan gerust contact met ons op! 

>ABC jaarkalender 2021-2022

 

Jimmy

Hoi, ik ben Jimmy. Ik ben een kei in zwemmen en zwemtrucjes en ik leer je graag zwemmen bij zwembad Die Heygrave. 

Ik kom van een tropisch eiland, middenin de Grote Oceaan. Op een eiland is natuurlijk veel water, net als in Nederland. Daarom is het belangrijk dat je je fijn voelt in het water en goed kunt zwemmen. Mijn droom is dan ook dat jij dit op een speelse, uitdagende en veilige manier leert bij zwembad Die Heygrave. Dit begint al bij het samen spetteren tijdens het babyzwemmen. 

Eerst even douchen
Samen maken we veel plezier en oefenen we tijdens de zwemles met veel leuke spelletjes. Voordat we het water in springen, gaan we eerst naar de wc en douchen we kort want dan blijft het zwemwater lekker schoon. 

Wat gaat er al goed?
Iedere les kijk ik wat je goed doet en wat je nog kunt oefenen. Dat kun je online bekijken op onze website. Kun je alle oefeningen goed? Dan mag je op voor je zwemdiploma.
 
Tijdens het diplomazwemmen doe je verschillende oefeningen en kun je laten zien dat je net zo goed kunt zwemmen als ik. Je krijgt dan van mij je diploma en een sticker voor in je zwemrapport. Verzamel je alle stickers, dan kun je, net als ik, in de Grote Oceaan zwemmen. 

En nu plonzen maar!
 

Zwembad Die Heygrave hanteert bij de zwemlessen een leerlingvolgsysteem. Daarmee kan de onderwijzer, maar ook jij als ouder, zien hoe je kind vooruitgaat bij de zwemles. Het leerlingvolgsysteem is online te raadplegen.

> Naar het leerlingvolgsysteem

Als je je kind bij Die Heygrave inschrijft voor zwemles, dan betaal je eenmalige inschrijfkosten. Op het inschrijfformulier kun je een voorkeur voor lesdag en tijd aangeven. Het is verstandig om, indien mogelijk, meerdere opties te geven. De zwempas ontvang je na betaling met de eerste zwemles bij de receptie. Het zwempaspoort van Jimmy en alle nodige informatie krijg je van de zwemonderwijzer.
Bij annulering van de inschrijving - voor de zwemles van het kind - is restitutie van de inschrijfkosten niet mogelijk.
De huidige wachttijd is door de coronaperiode minimaal 9 maanden, voor vragen kun je contact opnemen met de receptie van het zwembad via info@zwembaddieheygrave.nl of bel naar (073) 649 47 44. 

> Inschrijven van je kind voor de zwemles
> Tarieven
> Algemene voorwaarden leskaart

 

 

A-diploma: 
Maandag          16.00 – 17.00 uur, 17.00 – 18.00 uur 
Dinsdag            15.00 - 16.00 uur, 16.00 – 17.00 uur, 17.00 – 18.00 uur
Woensdag**     16.15 – 17.15 uur
Donderdag       16.00 – 17.00 uur, 17.00 – 18.00 uur, 18.00 – 19.00 uur
Vrijdag              14.00 – 15.00 uur, 15.00 – 16.00 uur, 16.15 – 17.15 uur
Zaterdag*          09.30 – 10.30 uur, 10.30 – 11.30 uur, 11.30 – 12.30 uur

*   Op zaterdag starten niet iedere periode, ieder uur beginnende (witte) groepen. 
** Op woensdag start een beginnende (witte) groep eens in het halfjaar en kunnen kinderen een halfjaar op woensdag blijven. Daarna moeten ze wisselen van dag,  omdat er alleen in het kleine bad les wordt gegeven.   
     
B-diploma:
Maandag          16.00 – 17.00 uur, 17.00 – 18.00 uur
Dinsdag            Geen lessen.
Donderdag       16.00 – 17.00 uur, 17.00 – 18.00 uur
Vrijdag              14.00 – 15.00 uur, 15.00 – 16.00 uur, 16.15 – 17.15 uur


C-diploma: 
Maandag          18.00 – 19.00 uur
Vrijdag              17.15 – 18.15 uur

Kledingeisen voor het diplomazwemmen.

> ABC Jaarkalender 2021-2022

De voordelen van het zwemmen bij zwembad Die Heygrave zijn: 

 • Weinig chloor in het water dus gunstig voor mensen met astma, eczeem of andere huidaandoeningen
 • Geen rode ogen na het zwemmen 
 • Gratis parkeergelegenheid 
 • Gratis Wifi 
 • Ongeveer 10 minuten reistijd vanuit ’s-Hertogenbosch en Waalwijk 
 • Ingeschreven kinderen kunnen oefenen en spetteren voor €1,00 op vertoon van de clubkaart

Kinderen zijn vaak super trots op de dingen die ze leren en willen dit dan ook al te graag aan bekenden laten zien. Daarom is er iedere 6 weken een kijkles. Ouder(s)/verzorger(s) en andere fans mogen dan het laatste half uur van de les komen kijken naar de vorderingen van de kinderen. De zwemonderwijzer geeft korte tips en uitleg. In verband met de veiligheid kan de zwemonderwijzer geen uitgebreide vragen beantwoorden. Als je het fijn vindt om nog wat meer met de zwemonderwijzer te bespreken kun je een belbriefje invullen bij de receptie van het zwembad. De zwemonderwijzer neemt dan op een geschikt moment contact met je op. Uiteraard kun je de vorderingen ook volgen via de online zwemscore. 

 

> ABC Jaarkalender 2021-2022

Het kan zijn dat de zwemonderwijzer jouw kind het advies geeft om deel te nemen aan de bijles, omdat hij of zij wellicht moeite heeft met het onder de knie krijgen van bepaalde zwemslagen of onderdelen. Je kind kan in zo’n situatie de bijles volgen. 

Je kind gaat dan 3 weken aaneengesloten naar een halfuursles om een bepaald onderdeel extra te oefenen. De groepjes zijn wat kleiner dan in de reguliere les en er wordt aandacht gegeven aan één onderdeel. De bijlessen zijn op woensdagmiddag tussen 13.30 en 16.15 uur. De lessen worden per onderdeel op een bepaalde tijd gegeven. De bijlessen kunnen niet op een andere dag of tijd worden ingehaald en bij afwezigheid kan het aankoopbedrag niet worden teruggevorderd. Voor meer informatie kun je gerust informatie vragen aan de receptie van het zwembad. Je bent niet verplicht om na advies deel te nemen aan de bijles, zelf regelmatig oefenen doet ook veel bij kinderen.

> Tarieven

Een groot feest, dat is het diplomazwemmen. De kinderen leven er vaak lange tijd naar toe. Zodra kinderen in het vierde bad (rood) zwemmen, worden ze aan het einde van de periode getest  om te kijken of ze veilig zijn in het water, aan alle eisen voldoen en dus mogen gaan afzwemmen. Dit noemen we het 'witte brief zwemmen’. Wanneer kinderen de witte brief halen, mogen ze gaan afzwemmen. Het afzwemmen is eens in de 12 weken. De data voor het diploma zwemmen staat vast en is altijd op zaterdagmiddag of aan het begin van de avond. 

 


> Kledingeisen voor ABC-diplomazwemmen

> ABC Jaarkalender 2021-2022

> Tarieven

 

We vinden het fijn om te weten wanneer je kind niet naar de zwemles kan komen. Je kunt je kind het makkelijkst afmelden door een WhatsAppje te sturen naar Jimmy via 06-390 825 75 of door een mailtje te sturen naar info@zwembaddieheygrave.nl
 
Voor uitgebreide vragen aan de zwemonderwijzer raden we je aan bij de balie een belbriefje in te vullen, zodat de zwemonderwijzer contact met je kan opnemen. 

Algemene voorwaarden zwemles

 • Je betaalt éénmalig inschrijfgeld inclusief kosten voor de zwempas
 • De leskaart is persoonsgebonden
 • Verlenging kan bij langdurige ziekte (bij de duur minimaal 3 weken aaneengesloten). Je hebt daarvoor een schriftelijke meldplicht bij het management van het sportbedrijf. De aanvraagformulieren zijn te verkrijgen bij de receptie van het zwembad.
 • Je kunt geen zwemlessen op een andere dag en of tijd inhalen.
 • Aankoopbedragen kunnen niet worden teruggevorderd.
 • Bij aankoop accepteer je de voorwaarden.  
Inschrijven