Zwemles

Bij ons haalt je kind op een speelse, veilige en deskundige manier het enige echte zwem-ABC. Wij zijn in bezit van de licentie zwem-ABC en voldoen aan de nationale zwemveiligheidsnormen.

Er is momenteel een wachtlijst van 9 maanden.

Hieronder leest u alles over ons zwem-ABC en wat er bij komt kijken. 
Mochten er alsnog vragen zijn, neem dan gerust contact met ons op! 

Als je je kind bij Die Heygrave inschrijft voor zwemles, dan betaal je eenmalige inschrijfkosten. Op het inschrijfformulier kun je een voorkeur voor lesdag en tijd aangeven. Het is verstandig om, indien mogelijk, meerdere opties te geven. Na de inschrijving ontvang je per post een zwempas en alle nodige informatie. Het zwempaspoort krijg je bij de eerste zwemles van de zwemonderwijzer. Voor de huidige wachttijd kun je contact opnemen met de receptie van het zwembad via info@zwembaddieheygrave.nl. Je kunt ook bellen: (073) 649 47 44. 

> Inschrijven van je kind voor de zwemles

 

 

A-diploma: 
Maandag          16.00 – 17.00 uur, 17.00 – 18.00 uur. 
Dinsdag            16.00 – 17.00 uur, 17.00 – 18.00 uur. 
Woensdag**     16.15 – 17.15 uur.
Donderdag       16.00 – 17.00 uur, 17.00 – 18.00 uur, 18.00 – 19.00 uur. 
Vrijdag              14.00 – 15.00 uur, 15.00 – 16.00 uur, 16.15 – 17.15 uur. 
Zaterdag*          09.30 – 10.30 uur, 10.30 – 11.30 uur, 11.30 – 12.30 uur.

*   Op zaterdag starten niet iedere periode, ieder uur beginnende (witte) groepen. 
** Op woensdag start een beginnende (witte) groep eens in het halfjaar en kunnen kinderen een halfjaar op woensdag blijven. Daarna moeten ze wisselen van dag,  omdat er alleen in het kleine bad les wordt gegeven.   
     
B-diploma:
Maandag          16.00 – 17.00 uur, 17.00 – 18.00 uur. 
Dinsdag            16.00 – 17.00 uur,  17.00 – 18.00 uur. 
Donderdag       16.00 – 17.00 uur, 17.00 – 18.00 uur. 
Vrijdag              14.00 – 15.00 uur, 15.00 – 16.00 uur, 16.15 – 17.15 uur. 


C-diploma: 
Maandag          18.00 – 19.00 uur. 
Vrijdag              17.15 – 18.15 uur. 

De voordelen van het zwemmen bij zwembad Die Heygrave zijn: 

  • Weinig chloor in het water dus gunstig voor mensen met astma, eczeem of andere huidaandoeningen
  • Geen rode ogen na het zwemmen 
  • Gratis parkeergelegenheid 
  • Gratis Wifi 
  • Ongeveer 10 minuten reistijd vanuit ’s-Hertogenbosch en Waalwijk 
  • Ingeschreven kinderen kunnen oefenen en spetteren voor €1,00 op vertoon van de clubkaart

Kinderen zijn vaak super trots op de dingen die ze leren en willen dit dan ook al te graag aan bekenden laten zien. Daarom is er iedere 6 weken een kijkles. Ouder(s)/verzorger(s) en andere fans mogen dan het laatste half uur van de les komen kijken naar de vorderingen van de kinderen. De zwemonderwijzer geeft korte tips en uitleg. In verband met de veiligheid kan de zwemonderwijzer geen uitgebreide vragen beantwoorden. Als je het fijn vindt om nog wat meer met de zwemonderwijzer te bespreken kun je een belbriefje invullen bij de receptie van het zwembad. De zwemonderwijzer neemt dan op een geschikt moment contact met je op. Uiteraard kun je de vorderingen ook volgen via de online zwemscore. 

Check onze agenda voor de data van de kijklessen

Het kan zijn dat de zwemonderwijzer jouw kind het advies geeft om deel te nemen aan de bijles, omdat hij of zij wellicht moeite heeft met het onder de knie krijgen van bepaalde zwemslagen of onderdelen. Je kind kan in zo’n situatie de bijles volgen. 

Je kind gaat dan 3 weken aaneengesloten naar een halfuursles om een bepaald onderdeel extra te oefenen. De groepjes zijn wat kleiner dan in de reguliere les en er wordt aandacht gegeven aan één onderdeel. De bijlessen zijn op woensdagmiddag tussen 13.30 en 16.15 uur. De lessen worden per onderdeel op een bepaalde tijd gegeven. De bijlessen kunnen niet op een andere dag of tijd worden ingehaald en bij afwezigheid kan het aankoopbedrag niet worden teruggevorderd. Voor meer informatie kun je gerust informatie vragen aan de receptie van het zwembad. Je bent niet verplicht om na advies deel te nemen aan de bijles, zelf regelmatig oefenen doet ook veel bij kinderen.

Een groot feest, dat is het diplomazwemmen. De kinderen leven er vaak lange tijd naar toe. Zodra kinderen in het vierde bad (rood) zwemmen, worden ze aan het einde van de periode getest  om te kijken of ze veilig zijn in het water, aan alle eisen voldoen en dus mogen gaan afzwemmen. Dit noemen we het 'witte brief zwemmen’. Wanneer kinderen de witte brief halen, mogen ze gaan afzwemmen. Het afzwemmen is eens in de 12 weken. De data voor het diploma zwemmen staat vast en is altijd op zaterdagmiddag of aan het begin van de avond. 

> Check onze agenda voor de data van het diplomazwemmen

 

We vinden het fijn om te weten wanneer je kind niet naar de zwemles kan komen. Je kunt je kind het makkelijkst afmelden door een WhatsAppje te sturen naar Jimmy via 06-390 825 75 of door een mailtje te sturen naar info@zwembaddieheygrave.nl
 
Voor uitgebreide vragen aan de zwemonderwijzer raden we je aan bij de balie een belbriefje in te vullen zodat de zwemonderwijzer contact met je kan opnemen. 

Zwembad Die Heygrave hanteert bij de zwemlessen een leerlingvolgsysteem. Daarmee kan de onderwijzer, maar ook jij als ouder, zien hoe je kind vooruitgaat bij de zwemles. Het leerlingvolgsysteem is online te raadplegen.

> Naar het leerlingvolgsysteem

Jimmy

Hoi, ik ben Jimmy. Ik ben een kei in zwemmen en zwemtrucjes en ik leer je graag zwemmen bij zwembad Die Heygrave. 

Ik kom van een tropisch eiland, middenin de Grote Oceaan. Op een eiland is natuurlijk veel water, net als in Nederland. Daarom is het belangrijk dat je je fijn voelt in het water en goed kunt zwemmen. Mijn droom is dan ook dat jij dit op een speelse, uitdagende en veilige manier leert bij zwembad Die Heygrave. Dit begint al bij het samen spetteren tijdens het babyzwemmen. 

Eerst even douchen
Samen maken we veel plezier en oefenen we tijdens de zwemles met veel leuke spelletjes. Voordat we het water in springen, gaan we eerst naar de wc en douchen we kort want dan blijft het zwemwater lekker schoon. 

Wat gaat er al goed?
Iedere les kijk ik wat je goed doet en wat je nog kunt oefenen. Dat kun je online bekijken op onze website. Kun je alle oefeningen goed? Dan mag je op voor je zwemdiploma.
 
Tijdens het diplomazwemmen doe je verschillende oefeningen en kun je laten zien dat je net zo goed kunt zwemmen als ik. Je krijgt dan van mij je diploma en een sticker voor in je zwemrapport. Verzamel je alle stickers, dan kun je, net als ik, in de Grote Oceaan zwemmen. 

En nu plonzen maar!
 

Inschrijven